:::All Divack:::..Specialist in ISOLATIE, LUCHTDICHTHEID, SCHRIJNWERK, SCHILDERWERKEN en DECORATIEWERKEN | Melle - Gontrode
    ISOFLOC isolatietechiek
     
     
  HOMATHERM evolutie in isolatie
     
  Luchtdichtheid PRO CLIMA
     
  Isolatiewerken ISOFLOC
(erkend plaatser)
     
  Isolatiewerken (Thermofloc)
     
  DämmRaum sparrenexpander
     
  Houten I-liggers
     
  Steico Houtvezelisolatie
   
     
     
     

Isofloc cellulosevlokken

Het nieuws van gisteren voor de isolatie van vandaag. Een veel gehoorde uitspraak over cellulosevlokken. isofloc bestaat uit dergelijke cellulosevlokken, vervaardigd uit geselecteerd gerecycleerd krantenpapier dat ingeblazen wordt met een thermische en akoestische functie. Hierdoor bekomt men een naadloos aansluitende isolatie die veel efficiënter is dan isolatiepanelen. In tegenstelling tot de traditionele isolatiematerialen, isoleert isofloc niet alleen uitstekend in de winter, maar beschermt ook tegen de hitte in de zomer met als bonus een betere geluidsdemping.


Isofloc cellulosevlokken isolatietechniek
Isofloc cellulose is een isolatiemateriaal dat bestaat uit een tot vezelige vlokken gereduceerde massa van versnipperd papier. De verwerking gebeurt door een inblaasmachine die het materiaal in een gesloten vormvast compartiment langs een slang of inblaaskop inblaast. Dit kan een vloer, wand of dakconstructie zijn. Ofwel wordt cellulose ook opengeblazen bij gewone open ruimtes zoals zoldervloeren.

Cellulose brandgedrag
Bij brand gedraagt het materiaal zich zoals massief hout: het biedt enorm goed weerstand. Zodanig dat constructies geïsoleerd met isofloc niet moeten onderdoen t.o.v. constructies die geïsoleerd zijn met minerale wol. Naast de goede isolerende eigenschappen waren het de tientallen brandproeven en attesten, evenals geringere brandschade bij brand in gebouwen geïsoleerd met isofloc , die de doorslag gaven bij de keuze van isofloc als isolatiemateriaal.


Cellulose inblaastechniek
Isoleren met papiervlokken is een reeds lang bekende techniek voor het isoleren van open zoldervloeren en open ruimtes. De cellulose is hier dan eenvoudigweg opengeblazen. Cellulose heeft een unieke ontwikkeling gekend door toepassingen in houtskeletbouw van onder andere passiefwoningen. Hierbij worden vormvaste compartimenten opgebouwd die toelaten ingeblazen te worden hetzij met een inblaasslang, hetzij met een inblaaskop. Een unieke eigenschap is de volledige kierloze vulling met materiaal van zelfs zeer complexe vormen. Deze karakteristiek draagt bij tot een efficiëntere isolatie door het vermijden van luchtstromen in het isolatiemateriaal. De ervaringen en mogelijkheden van het inblazen lenen zich uitstekend voor zowel nieuwbouw als renovaties.

Cellulose milieubewust
De thermische geleidbaarheid van isofloc cellulose ligt met zijn gedeclareerde lambda waarde van 0.039 W/m.K in de buurt van courante minerale isolatiematerialen. Zijn zeer lage productie energie van 50kW/m³ maakt het product een absolute koploper op het gebied van geringe grijze energie consumptie. Een CO2 bewuste keuze!

Cellulose vochtregulerend
Door zijn vochtbufferende eigenschappen draagt isofloc cellulose ook bij tot een ademende en gezondere constructie. De vochthuishouding tussen een geschikte luchtdicht geplaatste damprem en een dampopen buitenzijde is zelfregulerend.

Cellulose zomerkoelte
De soortelijke warmte van papiervlokken zorgt in warmere periodes voor een thermische absorptie. In combinatie met Celit houtvezelplaten zorgt dit voor een belangrijke faseverschuiving. Het resultaat is een geringe hittedoorslag met een een groter comfort.

Cellulose geluidscomfort
Geluidsweringstoepassingen van cellulose zijn courant. In functie van de opbouw kunnen zeer geluidsdempende constructies gerealiseerd worden. Om galm te reduceren in kantoorruimtes bestaat de sproeitechniek, CSO genaamd. Licht benevelde vlokken worden tegen een draagoppervlak gesproeid. Deze toepassing is ook gangbaar voor dunnere houtskeletwanden waar dan het surplus van het materiaal met een elektrische gereedschap wordt afgeborsteld. Tientallen geluidsmetingen in binnen- en buitenlandse laboratoria tonen de performantie van isofloc in dak-, wand- en vloeropbouwen op het vlak van isolatie van luchtgeluid en contactgeluid aan. Acht verschillende dakopbouwen werden na beproeving in het WTCB goedgekeurd voor toepassing in woningen in de nabijheid van luchthavens.

Cellulose artisanaal meesterschap
Opleidingen van blazers worden door ISOPROC ingericht in het Duitse isofloc-productiebedrijf. Even belangrijk als de kwaliteit van het product is de plaatsing ervan. We besteden bij ISOPROC veel zorg aan het opleiden van de kandidaat aannemers tot bekwame zelfredzame isofloc blazers. Zowel theorie als praktijk komen uitgebreid en intensief aan bod. Met de beschikbaarheid van een opleidingscentrum waar op een veelvoud aan bouwmodellen getraind kan worden verzekeren we vakbekwaamheid. Het correct blazen van de geschikte densiteiten in functie van de opbouw is een grote kwaliteitszorg. Wij staan dan ook graag onze blazers bij met onze technische helpdesk en knowhow om hun voorbereidingen van werven te ondersteunen. Dit geheel wordt ondersteund door ISOPROC Quality Support.

Cellulose de oplossing
Een goede keuze!
Door zijn lage productie energie.

Zijn thermische, akoestische, brandwerende karakteristieken.
Zijn vochtregulerende en luchtdichtende en warmteabsorberende eigenschappen.
Een economische, milieubewuste oplossing voor uw isolatie!


 

Copyright © 2009 ALL DIVACK - webdesign by HAISJA BVBA  

:::All Divack:::..Specialist in ISOLATIE, LUCHTDICHTHEID, SCHRIJNWERK, SCHILDERWERKEN en DECORATIEWERKEN | Melle - Gontrode